R U B B E R S O L U T I O N S

Betöltés..

 • Magyar
 • English

Ökopark projekt

A körforgásos gazdaság koncepciója egyre nagyobb figyelmet kap, ahogy az erőforrások fogyasztása és felhasználása növekszik. A körkörösség az erőforrások, anyagok és termékek körforgásos áramlását, valamint hatékony felhasználását és újrafelhasználását jelenti. Ez az új gazdasági modell fenntartható zöld növekedést képvisel, a fogyasztáson és ártalmatlanításon alapuló lineáris modellről egy olyan rendszerre lépve, amely meghosszabbítja a termékek és anyagok élettartamát, és minimalizálja a hulladékot. A körforgásos modell számos környezeti, éghajlati, társadalmi, gazdasági és szociális előnnyel jár. A Jánoshida Ökopark Zrt. elsődleges célja, hogy a  körforgásos gazdaság alapelveinek megfelelve csökkentse a hulladékok keletkezését olyan innovatív technológiák alkalmazásával, melyek összhangban állnak a fenntartható fejlődés koncepciója által kijelölt klímapolitikai irányelvekkel. A beruházás egyes részegységeiben alkalmazott technológiai újítások ezen felül nagy mértékben csökkentik a további termékgyártás során felhasznált villamosenergia mennyiségét, így a CO2-kibocsátást is. Kémiai eljárást egyetlen üzem sem alkalmaz, környezetszennyezés semmilyen formában nem valósul meg, a feldolgozás és termékgyártás során hulladék nem képződik. A beruházás egésze a körforgásos gazdaság kiváló példájaként szolgál, hiszen az egyes üzemegységek  által előállított nyersanyagok a Társaságon belül termékgyártásban hasznosíthatóak. Sikerünk a tudástőkénkben, innovációs készségünkben, képességünkben, az energia- és költséghatékony feldolgozási módszerünkben, minőségi termékeink, alapanyagaink előállításában rejlik. A beruházás megvalósulásának helyszíne egy 105 469 m2 alapterületű ipari terület, mely területen egy komplex hulladékgazdálkodási ipari parkot kívánunk létesíteni az alábbi projektelemekkel:
 1. ütem: Gumiabroncs- és ipari gumihulladék feldolgozó üzem
 2. ütem: EV-akkumulátor hulladék feldolgozó üzem
 3. ütem: Napelem hulladék feldolgozó üzem
 4. ütem: Színesfém-, nemesfém kohó
 5. ütem: Termékgyártó üzem
 6. ütem: Hulladékfeldolgozó gépgyártó üzem
 7. ütem: Komplex nagylabor és oktatóközpont

Az ingatlan kiválasztásában jelentős szerepet játszott a lokálpatriotizmus, a földrajzi elhelyezkedés, a megközelíthetőség, a foglalkoztatni kívánt dolgozók képzettsége, végzettsége, szorgalma.

A fenntartható fejlődés iránti elkötelezettséggel, a társadalmi kötelezettségvállalásként történő sporttámogatásokkal a Jánoshida Ökopark Zrt. kiemelkedő lehetőséget kínál egy szebb jövő megalkotására a következő generációk számára.

Amit az Ökopark projekttel megvalósítunk:

 • Ellátási láncoktól való függetlenedés
 • Kiszámítható működés
 • Stabil alapanyagellátás
 • Teljeskörű újrahasznosítás, termékgyártás
 • Folyamatos fejlesztési és kutatási potenciál
 • Európai szintű kulcspozíció elérése a körforgásos gazdálkodás területén

Dolgozzunk együtt a fenntartható fejlődésért!

Kapcsolat

©2023 Rubber Solutions Kft. All Rights Reserved